Skip to main content

Day 17: Daily Activity (Eng Ver.)

Monday, April 8, 2019



     In the morning my friends, today I was waking up, I woke up at 6:30 a.m. past, bad ... I finally rushed to campus so it wouldn't be too late.

     Finally I arrived at Kekampus not too late, thank God when the trip to campus was not jammed, after that I got ready to do the oneline, and the check-up was done by the seniors, then we could enter the kitchen.

     Today we all practice the rotation menu II. 4, which is Japanese cuisine, very interesting ?, My group also gets a part of making Dessert, Dorayaki, my group is very happy and wants to quickly try making Dorayaki, even though we are a little disappointed because the contents are not chocolate or cheese, but red beans, but we are still enthusiasm makes it because the red beans will be pureed like porridge and mixed with sugar so that the taste becomes sweet.

     During the manufacturing process, it turned out that the manufacturing method was quite easy and easy, even though we were somewhat overwhelmed by making the contents, namely red beans, because it took a long time, but we managed to make it.

     After that, my breakfast group was told to make Danish and Croissants, we quickly made the dough so we could go home quickly, but in the middle of making a little problem where we had to make the Croissant again.

     Finally we made the Croissants and Pak Jaya come to us and said we should continue the Croissant tomorrow morning, so we can go home and rest first, then we just prepare the ingredients and make the Croissant mixture, and then continue with Oneline.



Comments

Popular posts from this blog

Others 3: Pie Dough, & Sugar Dough

PIE DOUGH AND SUGAR DOUGH Pie Dough Pie adalah makanan yang terdiri dari kulit kue kering dan isi yang beraneka ragam. Isi pie dapat berupa buah, daging, ikan, sayur, keju, coklat, kustar, kacang, dan lain-lain. Pie yang berisi buah biasanya berupa cairan kental yang dimaniskan mirip selai atau dipotong-potong dadu lalu dipanggang bersamaan dengan kulit pie. Pie buah biasanya disajikan dengan es krim, disebut à la mode. Pie daging Australia dianggap sebagai makanan nasional Australia, berisi daging sapi dan kuah kental (gravy). Di Indonesia, terkenal pie susu (pastei susu) yang berasal dari Bali. Ciri-ciri yang membuat pie berbeda dengan kue lainnya, antara lain: Pie pasti memiliki kulit yang terbuat dari tepung terigu protein rendah, butter, garam, dan air. Pie dipanggang dalam proses pembuatannya, pie tidak digoreng, ataupun direbus dan dikukus. Kulit pie yang dipanggang tersebut diletakkan/dicetak di sebuah wadah yang biasanya berbentuk bundar atau persegi panjang. W

Week 22: Describes Some Ingredients

1. ARUGULA  naturalfoodseries.com Arugula merupakan tanaman sayur berdaun yang sering digunakan sebagai salah satu bahan campuran salad, pizza dan makanan Italia lainnya. Tanaman ini bukan merupakan tanaman asli Indonesia. Namun mengikuti banyaknya permintaan, terutama dari para pegiat hidup sehat dan pecinta bahan pangan organik, daun arugula mulai dibudidayakan di Indonesia. Daun Arugula merupakan tanaman dari famili  cruciferous  yang juga terkenal dengan julukan  nutritional powerhouses . Tanaman daun ini dikenal kaya akan kandungan serat dan antioksidan yang sangat baik untuk menangkal radikal bebas. Selain itu, arugula juga terbukti mengandung protein kompleks yang disebut  glucosinolates , bermanfaat mencegah proses penyebaran sel kanker induk ke jaringan-jaringan tubuh. Sejarah Tumbuhan Aragula  Tanaman arugula berasal dari wilayah Mediterania, Maroko dan Portugal di barat, hingga Suriah, Lebanon, dan Turki di timur. Tanaman ini, dikutip dari  bwqual